21 Μαΐ 2019

Ας παίξουμε...

Τελειώνοντας η σχολική χρονιά, αντί για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, γιορτές και τις πάλαι ποτέ γυμναστικές επιδείξεις, επιλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο…



… να καλέσουμε τους γονείς να παίξουν μαζί με τους μαθητές/τριες μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής,

…και επειδή τίποτα δεν το αποφασίζουμε τυχαία, επιλέξαμε δραστηριότητες...

  • με στόχο την μαθητοκεντρική προσέγγιση της διδασκαλίας...
  • να γιορτάσουμε όχι για να εντυπωσιάσουμε, αλλά για να εντυπωσιαστούμε...
  • να διευρύνουμε το γνωσιολογικό μας υπόβαθρο, μέσα από μια κοινή δραστηριότητα με τους γονείς των μαθητών μας. 
  • να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία, το σεβασμό, την αλληλοβοήθεια, την άμιλλα, την αλληλοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση...



Δώσαμε έμφαση στην απλότητα, με δεδομένο, το ότι στις σχολικές εκδηλώσεις,  το στοιχείο της υπερβολής, σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο, στην προετοιμασία, στη χρονική διάρκεια  και στον τρόπο παρουσίασης, δεν προσφέρει στο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Επιπλέον με αυτή μας την επιλογή, ήταν να μπορέσουν οι γονείς των μαθητών/τριων….
  • Να συμμετέχουν διαδραστικά, δηλαδή να αποτελέσουν και αυτοί μέρος της εκδήλωσης και όχι να είναι απλοί θεατές και μάλιστα να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους.
  • Να γνωρίσουν δραστηριότητες φυσικής αγωγής και άσκησης- άθλησης, με εναλλακτικούς τρόπους και μεθόδους, γνωστές ως δραστηριότητες κινητικής αναψυχής (recreational movement activities).
  • Να μάθουν για τη σημαντικότητα του παιχνιδιού ως μέσο κίνησης, άσκησης και αναψυχής, (με σαφείς προπονητικούς στόχους) το οποίο κατ’ ουσία δεν έχει ηλικία, αρκεί να προσδιοριστεί η έντασή του.
  • Να παίξουν με τις «κατασκευές» που δημιουργήθηκαν στο 3ο Παπάγου ως εποπτικό υλικό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι, οι όλες αυτές οι κατασκευές δημιουργήθηκαν αφενός από υλικά που ήταν «άχρηστα» και εύκολα να βρεθούν παντού, αφετέρου και από τους ίδιους τους μαθητές.
  • Να εμπνευστούν από όσα θα έβλεπαν και θα δοκίμαζαν και να επιχειρήσουν μαζί με τα παιδιά τους να κατασκευάσουν αντίστοιχο εποπτικό υλικό όπου αυτοί επιθυμούν, π.χ. στο σπίτι τους, σε διακοπές, κοκ, και κυρίως με ελάχιστο κόστος.
  • Να προβληματιστούν για το χρόνο που διαθέτουν με τα παιδιά τους (όπως και εμείς ως γονείς). Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο, αν λόγω δεσμεύσεων και υποχρεώσεων, δεν διαθέτουμε όσο χρόνο θα θέλαμε, τουλάχιστον να είναι δημιουργικός.
  • Παράλληλα, θεωρούμε ότι οι γονείς - κηδεμόνες των μαθητών μας, αποτελούν βασικό κομμάτι τη ευρύτερης σχολικής κοινότητας και των δράσεών της. 
Έτσι και γι αυτό, λοιπόν...
Σας καλούμε:

Ώρα 08:25 με 09:30 (αυστηρά, για να μην ενοχλήσουμε τα υπόλοιπα τμήματα)

Τρίτη 28 Μαΐου:  γονείς/κηδεμόνες της Γ' τάξης
Τετάρτη 29 Μαΐου:  γονείς/κηδεμόνες της Δ' τάξης
Πέμπτη  30 Μαΐου:  γονείς/κηδεμόνες της Ε' τάξης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου