29 Ιουν 2024

Όταν τα εγώ γίνονται Εμείς όλα είναι «μαγικά»

Με μια υπέροχη σχολική γιορτή, όαση δροσιάς στον έντονο καύσωνα των ημερών, έπεσε η αυλαία της σχολικής χρονιάς. Αυτή η σχολική γιορτή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη και στην καρδιά όλων μας καθώς μαθητές –εκπαιδευτικοί - γονείς βιώσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία που «μίλησε» στην ψυχή μας με πολλούς τρόπους και με  ιδιαίτερα θετική συναισθηματική χροιά. Παρά τις  αντίξοες  καιρικές συνθήκες που διαμόρφωσε ο καύσωνας, η λαχτάρα να γίνει η γιορτή και ο ενθουσιασμός αναδύονταν έντονα από την αρχή. Οι εκπληκτικές ερμηνείες των παιδιών, η ποιότητα των κειμένων και τον χορογραφιών, τα υπέροχα σκηνικά και κουστούμια, η ροή των δρώμενων, τα τραγούδια, οι χοροί και η μουσική  συνδυάστηκαν αρμονικά διαμορφώνοντας μια ατμόσφαιρα που μόνο με τη λέξη «μαγεία» μπορεί να αποδοθεί. Όλα την κατάλληλη στιγμή συμπληρώθηκαν αρμονικά  μεταξύ τους αναδύοντας μια εικόνα συλλογικότητας όπου  πολλά επιμέρους «εγώ» έγιναν ένα ισχυρό συλλογικό «εμείς».

Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς μας και σε όλους  τους γονείς για την επικοινωνία και  τη συνεργασία   καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ιστορίες της θάλασσας

Γ΄ Τάξη: Οι παρουσιαστές και οι συντονιστές της γιορτής που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών (Εκπαιδευτικός Μαρία Ψυκάκου)


Δ΄ Τάξη: Τα ναυτάκια του Αιγαίου: Εκπληκτική απόδοση γεμάτη ενέργεια και χάρη που διαχύθηκε αυθόρμητα και στους θεατές (Εκπαιδευτικός Μαρία Γιωτοπούλου) 



Ε΄ Τάξη: Άκου, Μιλάει η Θάλασσα. Ακούστηκαν ποιήματα των Ελύτη, Νίλσεν, Λουντέμη, Καβάφη, Μπωντλαίρ, Ρίτσου, Βάρναλη, Σεφέρη, Γώγου τα οποία συνοδεύτηκαν από μοναδικές χορογραφίες που καθήλωσαν το κοινό (Εκπαιδευτικός Μαρία Βουλκούδη)


Α΄ Τάξη: Τα χρώματα του βυθού: Χαρισματική απόδοση από τα πρωτάκια μας παραμυθιού, το οποίο εμπνεύστηκε από ιστορία μαθήτριας της τάξης που δημιούργησε στο μάθημα της θεατρικής Αγωγής ( Εκπαιδευτικοί Βιβή Λάβδα - Μαρία Κωνσταντινίδη) 


   

Β΄ Τάξη: Οι συναχωμένες γοργόνες. Εκπληκτική απόδοση με ιδιαίτερη ζωντάνια και μπρίο διασκευής του παραμυθιού "Η συναχωμένη Γοργόνα" της Α. Δρακοπούλου (Εκπαιδευτικός Κέλλυ Αποστολοπούλου)


Στ΄ Τάξη: Ο μύθος της Φλανδρώς. Μοναδική απόδοση με μεστές αφηγήσεις και ιδιαίτερες χορογραφίες που συγκίνησαν τους θεατές, του σχετικού μύθου από το διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη "Τ΄ Αγνάντεμα"  
(Εκπαιδευτικός Μαρίνα Φραγκοπούλου) 


Επιμέλεια γιορτής: Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Πρωτότυπα κείμενα: Μαρία Ψυκάκου, Εύχαρις Παπαϊωάννου

Μουσική διδασκαλία: Θωμάς Κοντογεώργης

Σκηνικά: Γιάννα Κατσάνα , Μαρία Ψυκάκου

Διδασκαλία αγγλικού τραγουδιού: Νατάσσα Καδόγλου

Διδασκαλία Χορών Στ΄ τάξης: Φάλλυ Παπανικολάου


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου