10 Σεπ 2020

Έναρξη σχ. χρονιάς 2020-2021 - Αγιασμός

Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14


Σεπτεμβρίου, στις 11.30 π.μ
., με συγκεκριμένες οδηγίες:

·        Οι μαθητές της Α΄ τάξης,θα προσέλθουν στις 10.30 π.μ. και μπορούν να συνοδεύονται από ένα γονέα (επίσης με μάσκα λόγω πιθανού συνωστισμού) , θα μοιραστούν στα τμήματα ώστε να γνωρίσουν την υπεύθυνη τάξης τους και θα κατευθυνθούν προς την αίθουσά τους μαζί με την εκπαιδευτικό. Οι γονείς θα αποχωρήσουν μετά τη σύσταση του τμήματος που ανήκει το παιδί τους.

·        Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων (εκτός Α΄), θα προσέλθουν στις 11.15 και θα κατευθυνθούν χωρίς να συνωστίζονται και χωρίς καθυστέρηση στις αίθουσες που θα τους έχουν ανακοινωθεί. Ο/Η Υπεύθυνος/η του τμήματος θα είναι εκεί.

·        Ο ιερέας θα τελέσει τον αγιασμό στον προαύλιο χώρο του  σχολείου με την παρουσία των εκπαιδευτικών, που δε θα βρίσκονται στις αίθουσες,  καθώς και την παρουσία των μικρών μας μαθητών της Α΄ τάξης.

·     Στη συνέχεια, ένα ένα τμήμα θα προσέρχεται στον αύλειο χώρο με τη συνοδεία του Εκπαιδευτικού, οι μαθητές θα ευλογούνται και θα αποχωρούν όπως προβλέπεται. 

·    Η αποχώρηση θα γίνεται σταδιακά με τη συνοδεία των Εκπαιδευτικών τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. (εκτιμάται 12:00)

·        Οι γονείς των μαθητών μας θα περιμένουν να τους παραλάβουν έξω από τον χώρο του σχολείου.

 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339

ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020:

« Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων». Η υπουργική απόφαση, έχει ισχύ στο χώρο του σχολείου, κατά την προσέλευση, αποχώρηση καθώς και κατά τη διάρκεια παραμονής των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου