9 Ιαν 2021

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συνεδρίασε την Παρασκευή 8/1/2020 και αφού έλαβε υπόψιν την αριθμ. 797/ΓΔ4/5-1-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την  ανάγκη αποφυγής του συγχρωτισμού γονέων και μαθητών στις εξόδους του σχολείου, αποφάσισε την  τμηματική προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών,  ως εξής:

 

Α. Προσέλευση

·       Οι μαθητές των τάξεων Α΄ , Β΄ και Γ΄ θα προσέρχονται στον χώρο του σχολείου μεταξύ 08:00 και 08:10 π.μ. και θα κατευθύνονται στην αίθουσα όπου θα βρίσκεται ο/η εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα. Το μάθημα θα ξεκινάει στις 8.10 π.μ.

·       Οι μαθητές των τάξεων Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ θα προσέρχονται στον χώρο του σχολείου μεταξύ 08:10 και 08:20 π.μ. και θα κατευθύνονται στην αίθουσα όπου θα βρίσκεται ο/η εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα. Το μάθημα θα ξεκινάει στις 8.20 π.μ.

·       Οι μαθητές θα μπορούν να εισέρχονται είτε από την πόρτα στην οδό  Μακεδονίας είτε από τη Σακελλαρίου.

 Β. Αποχώρηση

 ·       Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα αποχωρούν από τη ράμπα στην  έξοδο της Σακελλαρίου στις 13.10

·       Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα αποχωρούν από τη δίφυλλη πόρτα  στην  έξοδο της Σακελλαρίου στις 13.10

·       Οι μαθητές της Γ΄ τάξης θα αποχωρούν από την πόρτα στην  έξοδο της οδού Μακεδονίας στις 13.10

·       Οι μαθητές της Δ΄ τάξης θα αποχωρούν από τη δίφυλλη πόρτα στην  έξοδο της Σακελλαρίου στις 13.20

·       Οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα αποχωρούν από τη ράμπα στην  έξοδο της Σακελλαρίου στις 13.20

·       Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα αποχωρούν από την πόρτα στην  έξοδο της Μακεδονίας στις 13.20

  ·  Τα αδέλφια θα έρχονται μαζί στο σχολείο την ώρα του παιδιού με τη νωρίτερη προσέλευση και θα αποχωρούν την ώρα του παιδιού με την αργότερη αποχώρηση. Επομένως, οι μαθητές των μικρών τάξεων (Α΄, Β΄, Γ΄) θα περιμένουν στις κερκίδες τα μεγαλύτερα αδέρφια τους προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί στις 13.20

Άρα και οι συγκεκριμένοι γονείς/κηδεμόνες θα προσέρχονται εκείνη την ώρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους και δεν θα περιμένουν έξω από τις 13.10

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το πρόγραμμα μαθημάτων παραμένει το ίδιο, όπως ίσχυε πριν την αναστολή λειτουργίας.

 Γ. Ολοήμερο

 ·       Η πρωινή ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά, όπως και την περίοδο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου, με δύο αποχωρήσεις (ώρες 15:00 και 16:00 ) ανάλογα με τις δηλώσεις προτιμήσεων των γονέων.

 ·     Οι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων του Ολοήμερου προγράμματος που αποχωρούν στις 15.00, θα βγαίνουν από τη Σακελλαρίου και οι μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που αποχωρούν στις 15.00 θα βγαίνουν από τη Μακεδονίας.

·     Οι μαθητές όλων των τάξεων που αποχωρούν στις 16.00, θα βγαίνουν από τις πόρτες στη Σακελλαρίου.

             

Επισημάνσεις:

 1.Παρακαλούμε θερμά να τηρηθεί αυστηρά το παραπάνω ωράριο και στις αφίξεις και στις αποχωρήσεις.

2.Όταν παραδίδετε ή παραλαμβάνετε τα παιδιά σας, θα πρέπει να αποχωρείτε άμεσα από τις εισόδους του σχολείου, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 3. Κατά την αποχώρηση των μαθητών, παρακαλούμε μην στέκεστε  στο πεζοδρόμιο είτε στη Σακελλαρίου είτε στη Μακεδονίας, για να διευκολύνετε την έξοδο των μαθητών. Είναι προτιμότερο όσο περιμένετε, να στέκεστε στο απέναντι πεζοδρόμιο.

4. Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Ωστόσο, επειδή ο αερισμός των αιθουσών είναι απαραίτητος όχι μόνο στη διάρκεια του διαλείμματος, αλλά και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, να μεριμνήσετε ώστε οι μαθητές να είναι κατάλληλα ντυμένοι.  Εννοείται βέβαια, ότι θα λειτουργεί και η θέρμανση του σχολείου.

5. Σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι προτιμότερο οι μαθητές να βρίσκονται όσο το δυνατό περισσότερη ώρα σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά όταν αναμειγνύονται από διαφορετικά τμήματα  όπως αναγκαστικά γίνεται στο ολοήμερο πρόγραμμα. Οπότε, τα παιδιά που μένουν στο ολοήμερο θα τρώνε σε εξωτερικό χώρο (εκτός από τους μαθητές της Α΄ τάξης), ενώ μέσα στις αίθουσες θα τρώνε μόνο όταν βρέχει.  Προτείνουμε λοιπόν, να έχουν μαζί τους πρόχειρο φαγητό.

6. Συνιστάται η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού (Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας με  Αρ. Πρωτ: Δ1/ΓΠοικ986 / 8-1 -2021).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου