4 Οκτ 2023

Μικροί Εθελοντές - Εμένα με νοιάζει


Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας για τη λειτουργία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ σας γνωρίζουμε   ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου – «Αλέκος Φασιανός»  θα λειτουργήσει κοινός εκπαιδευτικός όμιλος με τίτλο:  «Μικροί Εθελοντές - Εμένα με νοιάζει» και αντικείμενο τον εθελοντισμό με δράσεις σχετικές με αυτόν.

Βασικός στόχος του ομίλου είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με τον εθελοντισμό, καθώς και η διαμόρφωση συνείδησης και στάσης ενεργού πολίτη που αναλαμβάνει δράση, συμμετέχει και παρεμβαίνει στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Αποσκοπεί με την εφαρμογή εκπαιδευτικών μεθόδων μη τυπικής μάθησης, συμμετοχικών και μαθητοκεντρικών τόσο στη θεωρητική εξοικείωση και στη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών στις έννοιες του εθελοντισμού, του εθελοντή, στους τομείς προσφοράς και στα στάδια της διαδικασίας, όσο και στην υλοποίηση εθελοντικών δράσεων σε συνεργασία με την οργάνωση Humanity Greece. Ενδεικτικά: καταιγισμός ιδεών, μελέτη περιπτώσεων, δημιουργική – καλλιτεχνική έκφραση, παιχνίδια ρόλων, δομημένη συζήτηση (debate) κ.ά.

Στον όμιλο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των σχολείων μας.

Ο όμιλος θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, 13:20 – 15:00, από 16 Οκτωβρίου 2023 μέχρι 27 Μαΐου 2024.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η κ. Μαρία Ψυκάκου και η κ. Κυπαρισσία Καραμάνου.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση ως προς τη συμμετοχή των μαθητών/τριών των σχολείων μας στον όμιλο και ως προς τη συνεισφορά σας σε υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο εθελοντικών δράσεων του ομίλου.

&……………………………………………………………………………………………………

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο/Η γονέας – κηδεμόνας …………………………………………………………………………………

του/της μαθητή/τριας …………………………………………………………………………………, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, δηλώνω επιθυμώ το παιδί μου να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Ομίλου με τίτλο: «Μικροί Εθελοντές - Εμένα με νοιάζει»  

Ο γονέας – Κηδεμόνας

 

              (Υπογραφή)

Σημείωση: Η δήλωση είτε αποστέλλεται ηλεκτρονικά  στο  3opapagou@gmail.com  είτε προσκομίζεται στους δασκάλους των Δ΄, Ε΄¨& Στ΄ Τάξεων

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου