31 Ιαν 2020

"Μαζί"



“Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μιαν «άλλη», αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.” Γιώργος Σεφέρης,
Το «ΜΑΖΙ», είναι εδώ και πολύ καιρό η επιλογή που ακολουθούμε. Εκ του αποτελέσματος, είμαστε εκπαιδευτικά ωφελημένοι.

Σήμερα αυτή η επιλογή είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού η εκπαίδευση στη χώρα μας κινείται με δύσκολα βήματα και πολλά προβλήματα.
Διευρύνουμε το δρόμο της συνεργασίας, μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, μπροστά στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, αλλά και συνεχώς αναδιαμορφώνεται.

Ξεκινάμε ΜΑΖΙ

Υπηρετούμε :


Έξι στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
Τρεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου,
Δύο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής.
Τρεις από εμάς (ένας από το 3ο Παπάγου και δύο από το 14ο Ηρακλείου) έχουμε συνυπηρετήσει κι έχουμε ξεχάσει τα «εγώ».
Μία Εκπ/κός από το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης έχει συνεργαστεί με τους τρεις που προαναφέρθηκαν, χωρίς όμως να γνωρίζει τους δύο.
Οι δύο από το 3ο Παπάγου και οι πέντε από το Γυμνάσιο Ξάνθης, συνεργάζονται για πρώτη φορά με τους υπόλοιπους.

Μοιάζει με γρίφο, από αυτούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν είναι όμως δύσκολο για μας που είμαστε «μέσα». Για σας που ίσως παρακολουθείτε τι κάνουμε, μάλλον μοιάζει περίεργο, μπερδεμένο, ιδιόρρυθμο… αλλά, θυμάστε τι γράψαμε πριν; «η εκπαίδευση στη χώρα μας κινείται με πολλά προβλήματα και με δύσκολα βήματα»….

Ε, αυτά προσπαθούμε να τα ξεπερνάμε. Δεν είναι και τίποτα, όσο είμαστε «ΜΑΖΙ».

Σ΄αυτό τον ηλεκτρονικό χώρο, θα δημοσιεύονται δράσεις της ομάδας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και όσων θα εμπλακούν στην προσπάθεια.

Οι δράσεις θα είναι δύο ειδών, οι φαινομενικά μεμονωμένες και οι ξεκάθαρες συνεργασίες. Αυτό το μείγμα οφείλουμε να δηλώσουμε πως το προσπαθούμε για πρώτη φορά. Θα τα καταφέρουμε, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε το πώς! Άλλωστε δεν είμαστε υπουργείο που τα ξέρει όλα, εμείς συνοδηγούμε και συνοδηγούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου